15 de maig 2010

"Es obvio que la poesía y la fotografía pueden complementarse y hasta influirse recíprocamente. Por una parte, la fotografía capta una imagen fija, inmóvil (a veces sólo un instante de una realidad dinámica o de una coyuntura motriz, desplazable o vibrante), y la poesía puede, a partir de esa suspensión o tregua de movimiento, hacer una lectura que la enriquezca. Por otra parte, la poesía, que genera o propone transformaciones, procesos, auges o deterioros, puede ser sintentizada ejemplarmente por la fotografía cuando ésta elige de aquella una imagen decisiva, que habla por sí misma."

Mario Benedetti
Poeta 

10 comentaris:

Albanta ha dit...

Si per separat són dues facetes precioses de l'art, juntes multipliquen les seves possibilitats.
Besets fanalet

Elfreelang ha dit...

Un geni el Mario Benedetti ....poesia i imatge....inamovibilitat , instants captats amb l'ull o la paraula

joanfer ha dit...

Gran Benedetti!! Absolutament d'acord amb la seva reflexió: la fotografia es presenta i la poesia li dóna interpretació, moviment i vida... ;)

Vida ha dit...

Totalment d'acord. Paraula i imatge, la perfecta combinació. I ja si li afegim música...la perfecció.

GEMMA ha dit...

Ok, però una fotografia pot ser poètica, sense l'ajut de la poesia.

Per a mi són dos llenguatges independents, amb identitat pròpia, encara que una si es vol pot ser estímul de l'altre, i de la seva combinació sortir-ne infinites possibilitats expressives i de comunicació.

Salut! Per cert la veu de Benedetti recitant era inequívoca.

lolita lagarto ha dit...

A mi em sembla que són tres maneres d'expressar-se, una fotografia, dos poesia i una tercera fotopoesia que no té necessariàment perquè ser la suma de les dues arts sinó un art diferent i propi.
La fotopoesia en anar acompanyada d'uns versos relaciona la imatge en un sentit determinat, el que l'autor de l'escrit li vol donar, amb la qual cosa ens guia per un camí que ens fa interpretar la imatge d'una manera i no de moltes altres que potser haguéssim interpretat sense les paraules de referència. D'altra banda la fotopoesia té la immensa possibilitat de conjugar imatge i paraula creant un espai diferent i únic.
No sé si m'he explicat massa bé...

novesflors ha dit...

Crec que en el teu cas és evident.

Calpurni ha dit...

Ara sé perquè m'agraden ambdues!

Sauze ha dit...

Pues que razón tenía Benedetti...
siempre una imagen transmite hermosas palabras que la acompañen.

besos,

kweilan ha dit...

Un record pel genial i enyorat poeta.