12 de gener 2012

M'han convençut!


L'Assumpta, dickensiana convençuda, ens convida a participar a l'any Dickens. I com que no em costa massa apuntar-me a les convidades literàries, he decidit que provaré d'arribar al 7 de febrer amb el llibre llegit i fer-ne un post homenatge tal i com ens proposa.
A les prestatgeries de casa, en tinc un parell, d'aquelles col·leccions dels diaris amb les que sempre pico i m'entabanen, però la lletra és tan minúscula que (una que ya tiene una edad...) m'esborronava una miqueta.


Llegint els comentaris,  he vist que la Kweilan i les seves recomanacions (per a mi d'un valor incalculable!) n'esmentava un, i clar...davant la seva referència, he deixat qualsevol dubte aparcat i m'he firat amb la novel·la de David Copperfield.
O sigui que, apuntada a aquesta convidada, hauré "d'aparcar" alguna cosa per arribar al set de febrer amb els deures fets!
I si no hi arribo, en qualsevol cas, treuré el cap per escriure un petit post homenatge per un escriptor, agraïnt-li que ens faci estimar la lectura.
Gràcies pel convit!


21 comentaris:

kweilan ha dit...

Fa molts anys que el vaig llegir i em va agradar molt. No sé com serà llegir-lo per primer cop "amb una edat":-) Tinc curiositat a veure què et sembla. Una abraçada...i serà divertit veure els diferents post de Dickens.

Assumpta ha dit...

Oh, oh, i mil vegades oh!! :-)))

Moltes gràcies, per tot!! Per apuntar-te i per aquest post tan maco amb foto especial!! Ja saps que les teves fotos amb espelmes, llums, fanalets, llànties... m'encanten!!

Veure aquest David Copperfield (què xula la tapa!!!) amb la llum de l'espelma al costat fa venir ganes de començar-lo a llegir! ;-))

La KWEILAN és un referent literari catosfèric!! Jo tinc una llista seva de Clàssics indispensables que de tant en tant consulto... Per cert, que la imatge que encapçala el post seu que he enllaçat és de David Copperfield!!! :-)) (això ha de ser un senyal, segur, segur, un senyal que t'agradarà!!)

Per cert, que aquest no l'he llegit jo! El tinc a la prestatgeria, esperant el seu torn!!

Moltes editorials en castellà treuen noves edicions, però en català no trobo res nou (i hi ha tants llibres seus que encara no han estat traduïts al català!), al menys, que des de la catosfera fem una mica de festa!! :-DD

Allau ha dit...

Ja caldrà que apretis, que el llibre és llarguet; però, si t'atrapa (cosa bastant fàcil), el devoraràs.

Quadern de mots ha dit...

Jo ja m’havia apuntat al Club de lectura 2012 de TERRA DE LLIBRES, i per començar han triat un llibret de 549 pàgines (de moment molt bo) , no m’ho he mirat però crec que no arribaré al 7 de febrer amb en Dickens. Ja em llegiré tot el que en digueu. Apa a llegir!!!

Carme Rosanas ha dit...

Jo com la la Carme de Quadern de mots... si de cas ja llegiré després, triant de tot el que ens expliqueu.

Aquesta convocatòria me la prendré sabàtica.

M. Antònia ha dit...

Ara no sóc tan lectora com vosaltres. Fa anys vaig llegir-lo. Pot ser que els temps ara acompanyen, sempre l'he considerat un autor trist. De depresió, potser ara ens consolarà. Temps passats no han estat millor. Bon escriptor, no sé si el rellegiré.

Elfreelang ha dit...

Què be´! jo m'estic a punt d'acabar grans esperances! visca Dickens!

M. Roser ha dit...

Jo el David, fa una pila d'anys que el vaig llegir, però recordo més la pel·lícula ja que l'he vista moltes vegades...
Jo aquest cop també passo, perquè
no tindria temps de llegir res i em faltaria saber-ne més coses per opinar amb propietat...
Petons,
M. Roser

Assumpta ha dit...

Siiiii ELFRI!! Visca Dickens!! :-DDD

M. ROSER, que sí que hi ha temps dona!! :-) Dickens té llibres molt llargs, però també en té bastants que no arriben a les 500 pàgines. "Una història de dues ciutats" té 423 pàgines, per exemple, a 25 pàgines per dia, en 17 dies el tens acabat... et sobra més d'una setmana! :-) "Notas de Amèrica", 379 pàgines, "Grans esperances", en el que tinc jo, en té 488 :-)

I en quant a coneixements, t'asseguro que jo no en tinc cap en absolut. Fa dos anys i mig no havia llegit res d'ell, l'únic que en sabia era alguna adaptació televisiva del típic conte de Nadal i prou :-))

M. ANTÒNIA, Jo no el veig com un autor trist... clar que pot descriure escenes tristes, fins i tot dramàtiques, però també alegres i optimistes, ell parla de temes molt variats. És un autor molt intel·ligent, amb sentit de l'humor, amb un gran contingut de crítica social, amb moltíssima imaginació :-)

Això sí, tot aquest "rotllo" impressionant (perdona'm FANAL!!) és sense cap ànim de pressionar, de veritat, com ja li vaig dir a la CARME, em sabria greu que algú llegís un llibre "per compromís" i sense ganes i llavors no li agradés, això seria un efecte totalment contrari al que a mi m'agradaria!! :-)

fanal blau ha dit...

kweilan, t'ho explicaré! :)
Ara em miro el llibre i penso...maremeva...on m'he ficat! :)
Segur, però, que en gaudiré!
Una abraçada!

fanal blau ha dit...

Només el vaig trobar en castellà, Assumpta.
Jo m'he apuntat al carro i provaré d'arribar. De tota manera, el temps és el temps. Si l'he acabat de llegir el set de febrer, hi diré i si no l'he acabat, també ho explicaré.
En qualsevol cas, un post apareixerà a casa.
Jo no en sé gens ni mica de fer ressenyes, em costa moltíssim. Per això ja tenim la kweilan i la carme de quadern i altres blogs que ens regalen les seves.
Jo...una miqueta al meu aire, posaré les meves impressions casolanes!

fanal blau ha dit...

Allau, tens raó! Caldrà que apreti, que em posi les ulleres de veure-hi i que faci un intensiu!
Ja et diré! Però disfrutar de la lectura, seguríssim que sí!

fanal blau ha dit...

Quadern...a tot arreu no podem estar ni arribar! :)
Una abraçada!

fanal blau ha dit...

Carme,
que n'agafis una de sabàtica, també està bé!
Tu no pares mai i sempre m'ha semblat que els teus dies tenien més hores que els meus! :)
I ara que ja estem a catorze...per molts anys!
Un petó, bonica!

fanal blau ha dit...

M. Antònia, ja t'ho explicaré.
Pel que fa a llegir, tots fluctuem, d'una manera o altre, en la freqüència i intensitat lectora, en funció del temps del que disposem, de les ganes, de l'ànim, dels estímuls que ens arriben.
El que és important no és que llegim molt sinó que gaudim del que llegim!
Una abraçada i aprofito que ara que encara estem a la primera quinzena, desitjar-te un molt i molt bon any que hem estrenat!

fanal blau ha dit...

Elfreelang! Deunidó tu! Tampoc pares!
A veure si jo ho aconsegueixo!
Una abraçada!

fanal blau ha dit...

M. Roser,
jo tampoc sé si sabré opinar amb propietat; m'agrada llegir però la meva opinió és la d'una lectora corrent.
Veus? tu ja l'has llegit i jo la tinc per començar!
Una abraçada ben gran!

fanal blau ha dit...

Res a perdonar, Assumpta!
El teu entusiasme, entusiasma a qualsevol!
Una abraçada!

Assumpta ha dit...

I tant!! No pateixis si no l'has acabat el dia 7, que el teu sí que és força llarg! (i com m'agrada el disseny de la coberta!!) ;-)
Tu llegeix al teu ritme i gaudeix del llibre i ja l'acabaràs quan sigui... i el dia 7, encara que no sigui una ressenya "típica", fins i tot seria curiós llegir les sensacions que t'està donant, o que expliquis si està essent com esperaves... el que sigui :-)))

És que em fa molta il·lusió ;-) perquè jo no hi havia pas pensat en fer res així, i va en MAC -que sempre "es resistia" a llegir Dickens! hehe- i li agafa un "rampell" i no tan sols em diu que en llegirà, sinó que en farà un post especial i em convida a animar a més gent!!... I jo, clar, encantada... i, absolutament sorpresa de la quantitat de gent que s'està apuntant i molt agraïda :-))

Pilar ha dit...

N'has triat un dels més populars. Bona lectura!

M. Roser ha dit...

Ui Fanalet, tu llegeixes a un ritme de Fórmula 1 i jo no passo de la volta ciclista a Catalunya...abans si , però les coses canvien i ara vaig més lenta. El conte de Nadal també l'havia llegit.
Igual m'animo, ja hi pensaré.
Petons,
M. Roser